29 შაბათი - 2025, მარტი
ado.slave('adoceanadvertlinegezhkpfxervr', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
საინტერესო
12.07.2016 / 06:07
შრიფტის ზომა:

რატომ არის ზოგიერთი კვერცხი ყავისფერი?

რატომ არის ზოგიერთი კვერცხი ყავისფერი?

როდესაც საქმე საკვებს ეხება, ერთი ოქროს წესი არსებობს: ყავისფერი ყველაფერი უკეთესია. ყავისფერი პური, ხორბლის მაკარონი, ყავისფერი შაქარი და ა.შ. თუმცა, ასეა თუ არა ყავისფერი კვერცხის შემთხვევაშიც?

და რა ხდება სინამდვილეში?

როგორც აღმოჩნდა, კვერცხის ნაჭუჭების განსხვავებული ფერი ქათმის ჯიშსა და მის რაციონზეა დამოკიდებული.

ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });

კვერცხის შეფერილობა ისეთივე მემკვიდრეობითი ნიშნითაა, როგორიც ბუმბულის შეფერილობა. ქათმებს და სხვა შინაურ ცხოველებს კვერცხის ნაჭუჭის ფერი, როგორც წესი, ჯიშზეცაა დამოკიდებული. ლეგგორნები, მაგალითად თეთრ კვერცხებს დებენ, ვიანდოტები - ყავისფერს. სამხრეთამერიკული ჯიშის არაუკანას ქათმები ცისფერ კვერცხებს დებენ. თუმცა, ერთი ჯიშის სხვადასხვა ქათამი ზოგჯერ განსხვავებული ფერის კვერცხებს დებს.

კვერცხებს ყავისფერს ანიჭებს პიგმენტი პროტოპორფინი.

ნაჭუჭის ფერზე ნაწილობრივ ზემოქმედებს ფრინველების რაციონი: ზოგი ამინომჟავების დეფიციტის დროს შეფერილობის ინტენსივობა სუსტდება. მაგრამ მათ ხარისხზე ეს გავლენას არ ახდენს.

კვერცხის შენახვისას მთავარია:

- მუდმივად შევინარჩუნოთ სიგრილე - 20 0 C-ზე მაღალ ტემპერატურაზე კვერცხი გაფუჭებას იწყებს;

- არ დაზიანდეს კვერცხის ნაჭუჭი და თხელი აპკი, რომელიც ნაჭუჭს გარედან აკრავს და მიკრობებისგან იცავს, ამიტომ არაფრით არ შეიძლება შესანახი კვერცხის გარეცხვა ან უხეშად გაწმენდა - ამ დროს დამცავი აპკი ზიანდება და ნაჭუჭში იოლად იჭრება მიკრობები. დაზიანებული ნაჭუჭიდან კვერცხში ასევე შეიძლება შეიჭრან მავნე მიკრობები, შიგნით გამრავლდნენ და მოწამვლა გამოიწვიონ.

 

მომზადებულია food.ndtv.com-ის მიხედვით

მკითხველის კომენტარები
(2)

რუსიკო
14 ივლისი , 2016 07:07

ეს რას ნიშნავს? სკინტიანი და ბინძური კვერცხი უნდა შევინახოთ მაცივარში? მე ყოველთვის ვრეცხავ, იმიტომ რომ მეზიზღება ღინღლებიანი და სკინტიანი. ასე პირდაპირ როგორ შევინახო?

???
13 ივლისი , 2016 13:07

რა გავიგე ეხლა ამ სტატიიდან?

ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });

ამ კატეგორიის სხვა სიახლეები

ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
  • შიდა_horizont_10ambebi.ge
  • შიდა_horizont_10palitravideo.ge
  • შიდა_horizont_10bpn.ge
  • შიდა_horizont_10ipn.ge
  • შიდა_horizont_10kvirispalitra.ge
  • შიდა_horizont_10lelo.ge
  • შიდა_horizont_10msholebi.ge
  • შიდა_horizont_10mkurnali.ge
  • შიდა_horizont_10SS NEW
  • შიდა_horizont_10hotsale.ge
ado.slave('adoceanadvertlinegeznhlemomnb', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
თვის ყველაზე კითხვადი

რატომ არის ზოგიერთი კვერცხი ყავისფერი? | Allnews.Ge

რატომ არის ზოგიერთი კვერცხი ყავისფერი?

როდესაც საქმე საკვებს ეხება, ერთი ოქროს წესი არსებობს: ყავისფერი ყველაფერი უკეთესია. ყავისფერი პური, ხორბლის მაკარონი, ყავისფერი შაქარი და ა.შ. თუმცა, ასეა თუ არა ყავისფერი კვერცხის შემთხვევაშიც?

და რა ხდება სინამდვილეში?

როგორც აღმოჩნდა, კვერცხის ნაჭუჭების განსხვავებული ფერი ქათმის ჯიშსა და მის რაციონზეა დამოკიდებული.

კვერცხის შეფერილობა ისეთივე მემკვიდრეობითი ნიშნითაა, როგორიც ბუმბულის შეფერილობა. ქათმებს და სხვა შინაურ ცხოველებს კვერცხის ნაჭუჭის ფერი, როგორც წესი, ჯიშზეცაა დამოკიდებული. ლეგგორნები, მაგალითად თეთრ კვერცხებს დებენ, ვიანდოტები - ყავისფერს. სამხრეთამერიკული ჯიშის არაუკანას ქათმები ცისფერ კვერცხებს დებენ. თუმცა, ერთი ჯიშის სხვადასხვა ქათამი ზოგჯერ განსხვავებული ფერის კვერცხებს დებს.

კვერცხებს ყავისფერს ანიჭებს პიგმენტი პროტოპორფინი.

ნაჭუჭის ფერზე ნაწილობრივ ზემოქმედებს ფრინველების რაციონი: ზოგი ამინომჟავების დეფიციტის დროს შეფერილობის ინტენსივობა სუსტდება. მაგრამ მათ ხარისხზე ეს გავლენას არ ახდენს.

კვერცხის შენახვისას მთავარია:

- მუდმივად შევინარჩუნოთ სიგრილე - 20 0 C-ზე მაღალ ტემპერატურაზე კვერცხი გაფუჭებას იწყებს;

- არ დაზიანდეს კვერცხის ნაჭუჭი და თხელი აპკი, რომელიც ნაჭუჭს გარედან აკრავს და მიკრობებისგან იცავს, ამიტომ არაფრით არ შეიძლება შესანახი კვერცხის გარეცხვა ან უხეშად გაწმენდა - ამ დროს დამცავი აპკი ზიანდება და ნაჭუჭში იოლად იჭრება მიკრობები. დაზიანებული ნაჭუჭიდან კვერცხში ასევე შეიძლება შეიჭრან მავნე მიკრობები, შიგნით გამრავლდნენ და მოწამვლა გამოიწვიონ.

 

მომზადებულია food.ndtv.com-ის მიხედვით