
მაცივარში პროდუქტების შენახვას თავისი ვადები აქვს. მაგალითად, თევზის შენახვის ვადა 24 საათია. უმი ხორცის ან ფრინველის შენახვა მაქსიმუმ 2-3 დღეს შეიძლება. შებოლილი ორაგული თავისუფლად ძლებს 2 კვირა, სოსისი 3 დღე, ბეკონი 1 კვირა, ლორი 2 დღე. უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.
როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.
ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.
ლალი ჩხიკვაძე
ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
მაცივარში პროდუქტების შენახვას თავისი ვადები აქვს. მაგალითად, თევზის შენახვის ვადა 24 საათია. უმი ხორცის ან ფრინველის შენახვა მაქსიმუმ 2-3 დღეს შეიძლება. შებოლილი ორაგული თავისუფლად ძლებს 2 კვირა, სოსისი 3 დღე, ბეკონი 1 კვირა, ლორი 2 დღე. უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.
როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.
დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.
ლალი ჩხიკვაძე
მკითხველის კომენტარები
(2)
საყინულეზე ამბობტ ტუ მაცივრის ტაროზე...?
ჩვენს მაღაზიებში ზუსტად ამ წესებს იცავენ, მეტი არ აქვთ საქმე. სოსისი 3 დღე კი არა თვეები უდევთ და რომ გაილიპება მარილწყალში რეცხავენ და ხელახლა დებენ გასაყიდად. ანდა მაცივრებს ღამე თიშავენ რომ ელექტროენერგიაზე ფული დაზოგონ, და კაცი არ არის პატრონი.