23 კვირა - 2025, მარტი
ado.slave('adoceanadvertlinegezhkpfxervr', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
საინტერესო
05.10.2017 / 13:10
შრიფტის ზომა:

რამდენ ხანს შეიძლება თევზის, ხორცის, ყველის და ხილის შენახვა მაცივარში?

რამდენ ხანს შეიძლება თევზის, ხორცის, ყველის და ხილის შენახვა მაცივარში?

მაცივარში პროდუქტების შენახვას თავისი ვადები აქვს. მაგალითად, თევზის შენახვის ვადა 24 საათია. უმი ხორცის ან ფრინველის შენახვა მაქსიმუმ 2-3 დღეს შეიძლება. შებოლილი ორაგული თავისუფლად ძლებს 2 კვირა, სოსისი 3 დღე, ბეკონი 1 კვირა, ლორი 2 დღე. უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.

როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.

ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });

დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.

ლალი ჩხიკვაძე

მკითხველის კომენტარები
(2)

ირინე
09 ოქტომბერი , 2017 19:10

საყინულეზე ამბობტ ტუ მაცივრის ტაროზე...?

დავითი
09 ოქტომბერი , 2017 13:10

ჩვენს მაღაზიებში ზუსტად ამ წესებს იცავენ, მეტი არ აქვთ საქმე. სოსისი 3 დღე კი არა თვეები უდევთ და რომ გაილიპება მარილწყალში რეცხავენ და ხელახლა დებენ გასაყიდად. ანდა მაცივრებს ღამე თიშავენ რომ ელექტროენერგიაზე ფული დაზოგონ, და კაცი არ არის პატრონი.

ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
  • შიდა_horizont_10ambebi.ge
  • შიდა_horizont_10palitravideo.ge
  • შიდა_horizont_10bpn.ge
  • შიდა_horizont_10ipn.ge
  • შიდა_horizont_10kvirispalitra.ge
  • შიდა_horizont_10lelo.ge
  • შიდა_horizont_10msholebi.ge
  • შიდა_horizont_10mkurnali.ge
  • შიდა_horizont_10SS NEW
  • შიდა_horizont_10hotsale.ge
ado.slave('adoceanadvertlinegeznhlemomnb', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
თვის ყველაზე კითხვადი

რამდენ ხანს შეიძლება თევზის, ხორცის, ყველის და ხილის შენახვა მაცივარში? | Allnews.Ge

რამდენ ხანს შეიძლება თევზის, ხორცის, ყველის და ხილის შენახვა მაცივარში?

მაცივარში პროდუქტების შენახვას თავისი ვადები აქვს. მაგალითად, თევზის შენახვის ვადა 24 საათია. უმი ხორცის ან ფრინველის შენახვა მაქსიმუმ 2-3 დღეს შეიძლება. შებოლილი ორაგული თავისუფლად ძლებს 2 კვირა, სოსისი 3 დღე, ბეკონი 1 კვირა, ლორი 2 დღე. უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.

როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.

დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.

ლალი ჩხიკვაძე