
მაცივარი პროდუქტების შესანახად იდეალური ადგილია, თუმცა არსებობს გარკვეული კატეგორიის პროდუქტები, რომელიც მაცივარში არასდროს არ უნდა შევინახოთ.
პროდუქტისთვის ხარისხის და გემოვნური თვისებების შესანარჩუნებლად შენახვის პირობების დაცვა მნიშვნელოვანი კომპონენტია.
ყავა - იგი უნდა ინახებოდეს გრილ და მშრალ ადგილას.
ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
პური - როგორც წესი პურს სიცივე აშრობს. შესაბამისად უმჯობესია მაცივარში არ შეინახოთ.
პომიდორი - მაცივარში შენახვის შემთხვევაში ის გემოს დაკარგავს. პომიდორი სიცივეში შესაძლოა უსუნო და უგემური გახდეს.
ბადრიჯანი - აღნიშნული ბოსტნეული სიცივეზე მგრძნობიარეა და მაცივარში ხანგრძლივად ყოფნის შემთხვევაში, შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის მავნეც გახდეს.
ხახვი -მაცივარში ხახვი რბილი და შეიძლება ობიანიც გახდეს.
ნიორი - მას არ უყვარს სიცივე და დახურული სივრცე.
თაფლი - ეს არის საკვები, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე განუსაზღვრელი დროით ძლებს. მაცივარში კი ის ძალიან სქელდება.
კეტჩუბი - მას საკმარისი კონსერვატები აქვს იმისთვის, რომ გაგრილების გარეშე შეინახოთ.
ფორთოხალი - ამ ციტრუსში მჟავიანობა მაღალია. მაცივარში ის მშრალი და მყიფე ხდება.
კარტოფილი - რეკომენდირებულია, რომ კარტოფილი მშრალ და გრილ ადგილას შეინახოთ. მაცივარი მას გემოს უკარგავს.
კიტრის მწნილი - ხშირად მას მაცივარში ინახავენ, თუმცა სინამდვილეში მარილის მაღალი შემცვლელობის გამო მას მაცივარი საერთოდ არ სჭირდება.
დონატები - რამდენიმე დღე ის ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ინახება, თუმცა უმჯობესია მალევე მიირთვათ.
შოკოლადი - ხშირად ზამფხულში შოკოლადს მაცივარში ინახავენ, რათა არ დადნეს. სინამდვილეში კი ამის გამო შოკოლადი თავის არომატს კარგავს.
კიტრი - უმჯობესია კიტრი ოთახის ტემპერატურასთან შედარებით გრილ ადგილას შევინახოთ, მაგრამ ეს არ უნდა იყოს მაცივარი.
საზამთრო - ყველასთვის ცნობილია, რომ დაჭრილი საზამთრო ყველაზე კარგად მაცივარში ინახება, თუმცა აშშ-ს სოფლის მეურნეობის დეპარტამენტის მიერ ჩატარებული კვლევის მიხედვით, დაჭრილ საზამთროზე მაცივარი უარყოფითად მოქმედებს. იხილეთ გაგრძელება
ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
მაცივარი პროდუქტების შესანახად იდეალური ადგილია, თუმცა არსებობს გარკვეული კატეგორიის პროდუქტები, რომელიც მაცივარში არასდროს არ უნდა შევინახოთ.
პროდუქტისთვის ხარისხის და გემოვნური თვისებების შესანარჩუნებლად შენახვის პირობების დაცვა მნიშვნელოვანი კომპონენტია.
ყავა - იგი უნდა ინახებოდეს გრილ და მშრალ ადგილას.
პური - როგორც წესი პურს სიცივე აშრობს. შესაბამისად უმჯობესია მაცივარში არ შეინახოთ.
პომიდორი - მაცივარში შენახვის შემთხვევაში ის გემოს დაკარგავს. პომიდორი სიცივეში შესაძლოა უსუნო და უგემური გახდეს.
ბადრიჯანი - აღნიშნული ბოსტნეული სიცივეზე მგრძნობიარეა და მაცივარში ხანგრძლივად ყოფნის შემთხვევაში, შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის მავნეც გახდეს.
ხახვი -მაცივარში ხახვი რბილი და შეიძლება ობიანიც გახდეს.
ნიორი - მას არ უყვარს სიცივე და დახურული სივრცე.
თაფლი - ეს არის საკვები, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე განუსაზღვრელი დროით ძლებს. მაცივარში კი ის ძალიან სქელდება.
კეტჩუბი - მას საკმარისი კონსერვატები აქვს იმისთვის, რომ გაგრილების გარეშე შეინახოთ.
ფორთოხალი - ამ ციტრუსში მჟავიანობა მაღალია. მაცივარში ის მშრალი და მყიფე ხდება.
კარტოფილი - რეკომენდირებულია, რომ კარტოფილი მშრალ და გრილ ადგილას შეინახოთ. მაცივარი მას გემოს უკარგავს.
კიტრის მწნილი - ხშირად მას მაცივარში ინახავენ, თუმცა სინამდვილეში მარილის მაღალი შემცვლელობის გამო მას მაცივარი საერთოდ არ სჭირდება.
დონატები - რამდენიმე დღე ის ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ინახება, თუმცა უმჯობესია მალევე მიირთვათ.
შოკოლადი - ხშირად ზამფხულში შოკოლადს მაცივარში ინახავენ, რათა არ დადნეს. სინამდვილეში კი ამის გამო შოკოლადი თავის არომატს კარგავს.
კიტრი - უმჯობესია კიტრი ოთახის ტემპერატურასთან შედარებით გრილ ადგილას შევინახოთ, მაგრამ ეს არ უნდა იყოს მაცივარი.
საზამთრო - ყველასთვის ცნობილია, რომ დაჭრილი საზამთრო ყველაზე კარგად მაცივარში ინახება, თუმცა აშშ-ს სოფლის მეურნეობის დეპარტამენტის მიერ ჩატარებული კვლევის მიხედვით, დაჭრილ საზამთროზე მაცივარი უარყოფითად მოქმედებს. იხილეთ გაგრძელება
მკითხველის კომენტარები
(0)