იცით, რომელია ყველაზე სასარგებლო ფაფა მოზრდილებისთვის?
ჯანსაღი ფაფების რეიტინგში პირველ რიგში დგას წყალში მოხარშული მწვანე წიწიბურას ფაფა.
მწვანე წიწიბურა არის არათერმულად დამუშავებული წიწიბურის მარცვალი, რის გამოც მას მაქსიმალური სასარგებლო თვისებები აქვს შენარჩუნებული.
მწვანე წიწიბურა უფრო სწრაფად იხარშება. მარცვლეულის - წყლის თანაფარდობა არის 1: 1. მას აქვს თხილის ნაზი არომატი. მწვანე წიწიბურას უნიკალური შემადგენლობა აქვს. 100 გრამი შეიცავს 15 გრ პროტეინს, 4 გრ ჯანსაღ ცხიმს და 55 გრამზე მეტ ნახშირწყლებს. ბოჭკოების რაოდენობაა 11-12 გ 100 გრ მარცვლეულზე.
ვიტამინების მდიდარი შემადგენლობა წარმოდგენილია:
B ჯგუფის ვიტამინები, მათ შორის ფოლიუმის მჟავა, რომელიც პასუხისმგებელია ნერვული, იმუნური, საჭმლის მომნელებელი სისტემების მუშაობის შენარჩუნებაზე, ენერგეტიკულ მეტაბოლიზმზე,
ვიტამინი E, რომელიც მონაწილეობს ნერვული, კუნთოვანი, რეპროდუქციული სისტემების ფუნქციონირებაში, გვიცავს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარებისგან; იხილეთ სრულად