26 ოთხშაბათი - 2025, მარტი
ado.slave('adoceanadvertlinegezhkpfxervr', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
საზოგადოება
04.08.2020 / 05:08
შრიფტის ზომა:

რომელი წამლებისა და პროდუქტების ერთობლიობა იწვევს საშიშ დაავადებებს?

რომელი წამლებისა და პროდუქტების ერთობლიობა იწვევს საშიშ დაავადებებს?

კალიფორნიის უნივერსიტეტში დაადგინეს, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა მკვეთრად უარყოფით ეფექტს იწვევს. კვლევა ჩატარდა 43 ჯანმრთელი და 49 გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის მქონე პაციენტის მონაწილეობით.

ანალიზმა აჩვენა, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა ზრდიდა კრონის დაავადების განვითარების რისკს. თავისთვად ცხიმიანი საკვები რისკს 2,8-ჯერ ზრდიდა, ხოლო ანტიბიოტიკი რაციონის დამოუკიდებლად 3,9-ჯერ.

ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა არღვევდა ნაწლავის ლორწოვანი გარსის უჯრედების მიტოქონდრიების ("ენერგეტიკული სადგური") მუშაობას. შედეგად, იბლოკებოდა ჟანგბადის უტილიზაციის უნარი. ნაწლავში იქმნება არასაიმედო გარემო სასარგებლო ბაქტერიებისთვის და იზრდება ანთების გამომწვევი

მკითხველის კომენტარები
(0)

ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
  • შიდა_horizont_10ambebi.ge
  • შიდა_horizont_10palitravideo.ge
  • შიდა_horizont_10bpn.ge
  • შიდა_horizont_10ipn.ge
  • შიდა_horizont_10kvirispalitra.ge
  • შიდა_horizont_10lelo.ge
  • შიდა_horizont_10msholebi.ge
  • შიდა_horizont_10mkurnali.ge
  • შიდა_horizont_10SS NEW
  • შიდა_horizont_10hotsale.ge
ado.slave('adoceanadvertlinegeznhlemomnb', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
თვის ყველაზე კითხვადი

რომელი წამლებისა და პროდუქტების ერთობლიობა იწვევს საშიშ დაავადებებს? | Allnews.Ge

რომელი წამლებისა და პროდუქტების ერთობლიობა იწვევს საშიშ დაავადებებს?

კალიფორნიის უნივერსიტეტში დაადგინეს, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა მკვეთრად უარყოფით ეფექტს იწვევს. კვლევა ჩატარდა 43 ჯანმრთელი და 49 გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის მქონე პაციენტის მონაწილეობით.

ანალიზმა აჩვენა, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა ზრდიდა კრონის დაავადების განვითარების რისკს. თავისთვად ცხიმიანი საკვები რისკს 2,8-ჯერ ზრდიდა, ხოლო ანტიბიოტიკი რაციონის დამოუკიდებლად 3,9-ჯერ.

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ანტიბიოტიკისა და ცხიმიანი საკვების ერთობლიობა არღვევდა ნაწლავის ლორწოვანი გარსის უჯრედების მიტოქონდრიების ("ენერგეტიკული სადგური") მუშაობას. შედეგად, იბლოკებოდა ჟანგბადის უტილიზაციის უნარი. ნაწლავში იქმნება არასაიმედო გარემო სასარგებლო ბაქტერიებისთვის და იზრდება ანთების გამომწვევი