
საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი პროდუქტის სახლის პირობებში შენახვის მცდარ და სწორ მეთოდებზე ვრცელ მასალას აქვეყნებს. თემა განსაკუთრებით აქტუალურია სააგარაკო სეზონზე, როცა ბავშვიან ოჯახებს პროდუქტის მარაგის წაღება და შენახვა სჭირდებათ. ხშირად ოჯახებში გავრცელებული პროდუქტის შენახვის ტრადიციები არასწორია. ზოგჯერ კი მაცივრის გამოყენებისასაც ვუშვებთ შეცდომებს.
აღმოჩნდა, რომ ყველანაირი სურსათის მაცივარში შენახვა არათუ საჭიროა, არამედ, ზოგიერთ შემთხვევაში, მიზანშეწონლიც არ არის, მაგალითად:
ზოგჯერ შოკოლადი მაცივარში შენახვისას თეთრი ნაფიფქით იფარება. მოვლენას შოკოლადის "გაჭაღარავებას" უწოდებენ. იგი შესაძლებელია გამოწვეული
ado.slave('adoceanadvertlinegeunlmntjrdq', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
იყოს ორი მიზეზით:
თუმცა, ორივე შემთხვევში შოკოლადი ტოკსიკურ თვისებებს არ იძენს, მხოლოდ მისი გარეგანი სახის ცვლილება ხდება.
მაცივარში სურსათის შენახვისას მნიშვნელოვანია "მეზობლობის პრინციპის" გათვალისწინება, მაგალითად:
გარდა ტემპერატურული რეჟიმისა, დიდი მნიშვნელობა აქვს პროდუქტის შესანახად გამოყენებულ შესაფუთ მასალასაც. ძირითადად გამოიყენება:
არასწორი შენახვა ხშირად გარეგნულად შესამჩნევ ცვლილებას იწვევს. თუმცა ცვლილება ყოველთვის ჯანმრთელობისთვის მავნესა და ტოქსიკურს არ ნიშნავს. ჯანმრთელობისთვის მავნეა არასწორი შენახვისას აღმოცენებული შემდეგი ცვლილებები:
არ არის მავნებელი:
ado.slave('adoceanadvertlinegeqkpsposojg', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqadeglrtrw', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
ado.slave('adoceanadvertlinegeqlloqjqltu', {myMaster: 'PgucTgaQ7SKnYhRaD7PFweZcfc7lvwen1L7Fg.GU8Qv.67' });
საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი პროდუქტის სახლის პირობებში შენახვის მცდარ და სწორ მეთოდებზე ვრცელ მასალას აქვეყნებს. თემა განსაკუთრებით აქტუალურია სააგარაკო სეზონზე, როცა ბავშვიან ოჯახებს პროდუქტის მარაგის წაღება და შენახვა სჭირდებათ. ხშირად ოჯახებში გავრცელებული პროდუქტის შენახვის ტრადიციები არასწორია. ზოგჯერ კი მაცივრის გამოყენებისასაც ვუშვებთ შეცდომებს.
აღმოჩნდა, რომ ყველანაირი სურსათის მაცივარში შენახვა არათუ საჭიროა, არამედ, ზოგიერთ შემთხვევაში, მიზანშეწონლიც არ არის, მაგალითად:
ზოგჯერ შოკოლადი მაცივარში შენახვისას თეთრი ნაფიფქით იფარება. მოვლენას შოკოლადის "გაჭაღარავებას" უწოდებენ. იგი შესაძლებელია გამოწვეული
იყოს ორი მიზეზით:
თუმცა, ორივე შემთხვევში შოკოლადი ტოკსიკურ თვისებებს არ იძენს, მხოლოდ მისი გარეგანი სახის ცვლილება ხდება.
მაცივარში სურსათის შენახვისას მნიშვნელოვანია "მეზობლობის პრინციპის" გათვალისწინება, მაგალითად:
გარდა ტემპერატურული რეჟიმისა, დიდი მნიშვნელობა აქვს პროდუქტის შესანახად გამოყენებულ შესაფუთ მასალასაც. ძირითადად გამოიყენება:
არასწორი შენახვა ხშირად გარეგნულად შესამჩნევ ცვლილებას იწვევს. თუმცა ცვლილება ყოველთვის ჯანმრთელობისთვის მავნესა და ტოქსიკურს არ ნიშნავს. ჯანმრთელობისთვის მავნეა არასწორი შენახვისას აღმოცენებული შემდეგი ცვლილებები:
არ არის მავნებელი:
მკითხველის კომენტარები
(0)