ყავაში მარილს არ ვყრით- კიდევ 10 კულინარიული შეცდომა, რომელთა დაშვებაც ჩვევად გვექცა
ამერიკულმა გამოცემა „ბრაით საიდმა“ დაკვირვების შედეგად გამოაქვეყნა 11 კულინარიული შეცდომა, რომელსაც თითქმის ყველა დიასახლისი უშვებს.
1. ბოსტნეულს ზედმეტად დიდ ხანს ვწვავთ
გაცხელებისა და ზედმეტი ტემპერატურის შედეგად ბოსტნეული ყველა სასარგებლო თვისებას კარგავს. ამის თავიდან აცილების შესანიშნავი გზა ბოსტნეულის ორთქლზე მოხარშვაა.
2. პურის ცომში მარილს არ ვამატებთ
თუ გსურთ თქვენი ცომი სწრაფად ამოვიდეს, მაშინ მარილს ნუ დაუმატებთ, თუმცა მარილიანი ცომი ბევრად უფრო მოცულობითი და გემრიელია.
3. კვერცხს უმარილო წყალში ვხარშავთ
ყოველთვის, როდესაც მაცივრიდან გამოღებულ კვერცხს ცხელ წყალში ვხარშავთ, ის სკდება. ამ პრობლემის თავიდან არიდების კარგი გზა წყალში მარილის დამატებაა.
4. დაჭრამდე კარტოფილს წყალში არ ვაჩერებთ
თუ კარტოფილს წყალში ცოტახნით მაინც გააჩერებთ, ყველანაირ ტოქსიკურ ნივთიერებას მოაშორებთ და უფრო დიეტურ კერძსაც მიიღებთ. იხილეთ სრულად